Kajakaški reprezentativci privode kraju četvrtu nedelju veslačkih priprema u Turskoj. Prve tri nedelje naši reprezentativci su iskoristili da se uveslavaju i vrate osećaj na vodi posle pauze zbog bazičnih priprema. Ženski deo ekipe u prve tri nedelje najviše je radio na uveslavanju i kombinaciji treninga tehnike i snage u jednosedima. Drugi deo priprema naše najbolje kajakašice koriste kako bi polako uveslavale grupne čamce.

 

 

Trener ženskog dela ekipe, Miroslav Rodić, zadovoljan je dosadašnjim učinkom. Osim toga, u trenažni proces sada su uključeni i treninzi uveslavanja grupnih čamaca, pre svega, četverca na 500 metara.

 

 

Pred srpskim kajakašicama je dugačka sezona u kojoj  se izbaraju norme za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Za ženski deo ekipe najvažnija će biti posada četverca na osnovu kojeg može da se izbori maksimalan broj olimpijskih viza, i kroz tu disciplinu obezbede i mesta u manjim posadama koje se takmiče u olimpijskom programu.

 

 

Ženski deo ekipe je kombinacija iskusnih takmičarki kao što su Nikolina Moldovan, Milica Starović i Kristina Bedeč, i mladih snaga koje su već u mlađim kategorijama potvrdile svetsku klasu: Marija Dostanić i Biljana Relić.

 

 

Predolimpijska godina u kajaku je teža nego godina u kojoj se održavaju same Olimpijske igre zbog zgusnutog kalendara, ali i činjenice da norme mogu da se izbore samo na Prvenstvu sveta koje je tradicionalno na samom kraju sezone. Nikolina Moldovan, koja je boje Srbije branila na Olimpijskim igrama u Londonu i u Rio de Žaneiru ističe da ovogodišnje Prvenstvo sveta na kojem se izbaraju norme, dočekuje rasterećeno.

 

 

Milica Starović koja se takmičila na Olimpijskim igrama u Riju smatra da je posle uspeha Marka Tomićevića i Milenka Zorića u Brazilu 2016. godine, iako je veoma rano govoriti o Tokiju, stigao pravi trenutak da se i ženski deo ekipe okiti olimpijskom medaljom.

 

 

Kajakaška reprezentacija Srbije na veslačkim pripremama u Beleku biće do 25. marta.