U Liptovskom Mikulašu završeno je Evropsko prvenstvo u slalomu za juniore i mlađe seniore.

FOTO: Kajakaški savez Srbije

Boje Srbije u juniorskoj konkurenciji branila su trojica takmičara, Vukašin Nikolić, Marko Đorđević i Aleksandar Bošković, dok su u konkurenciji takmičara do 23 godine nastupila takođe trojica takmičara: Pavle Đorđević, Miloš Jevtić i Ognjen Dimitrijević.

JUNIORI

U konkurenciji juniora, naši predstavnici šampionat završili su u kvalifikacijama. Najbolji plasman u prvoj vožnji imao je Vukašin Nikolić koji je šampionat u Slovačkoj završio na 38. mestu, jednoj poziciji iznad Marka Đorđevića, dok je Aleksandar Bošković zauzeo 41. mesto.

FOTO: Nina Jelenc / EKA

U drugoj vožnji naši takmičari popravili su plasman: Marko Đorđević zauzeo je 25. mesto, Vukašin Nikolić je bio 28, dok je Aleksandar Bošković trku završio na 30. mestu.

FOTO: Nina Jelenc / EKA

U ukupnom poretku šampionata u konkurenciji juniora Đorđević je 45-ti, Nikolić 48-mi., dok je Bošković takmičenje završio na 50. mestu. U konkurenciji juniora na šampionatu u Liptovskom Mikulašu učestvovalo je 59 takmičara.

FOTO: Nina Jelenc / EKA

U ekipnoj konkurenciji naš juniorski tim šampionat je završio na 12. mestu. Titulu su osvojili reprezentativci Nemačke, ispred Slovačke i Španije.

MLAĐI SENIORI

Najbolji plasman u prvoj vožnji kvalifikacija zauzeo je Pavle Đorđević koji je kroz cilj prošao kao 43, Miloš Jevtić bio je 48, dok je Ognjen Dimitrijević zauzeo 49. mesto.

FOTO: Nina Jelenc / EKA

Drugu vožnju, Dimitrijević je završio kao 29. Jević je zauzeo 33. mesto, dok se Đorđević plasirao na tri mesta slabiju poziciju.

FOTO: Nina Jelenc / EKA

U ukupnom poretku šampionata najbolje plasiran je Ognjen Dimitrijević koji je zauzeo 49. mesto. Miloš Jevtić šampionat je završio na 53. mestu, dok je Pavle Đorđević 56. u Evropi. U konkurenciji takmičara do 23 godine na šampionatu u Slovačkoj učestvovala su 62 takmičara.

FOTO: Nina Jelenc / EKA

Naši mlađi seniori u ekipnoj konkurenciji šampionat u Liptovskom Mikulašu završili su na 17. mestu. Zlato je osvojila Francuska, ispred Austrije i Češke.