U Bovecu na Soči završeno je Evropsko prvenstvo na divljim vodama u konkurenciji spusta. Na šampionatu Starog kontinenta vožene su trke u konkiurenciji klasika i sprinta.

 

KLASIK

Na takmičenju u klasiku dominirali su domaći takmičari. U muškoj konkurenciji u kajaku jednosedu predstavnicima Slovenije pripala su prva dva mesta. Trijumfovao je Simon Oven (16:49.54), ispred Anžea Urankara (17:01.07), dok je bronza pripala Atamu Satkeu iz Češke (17:02.47).

 

Foto: Nina Jelenc

Najbolji plasman u klasiku od srpskih reprezentativaca ostvario je Marko Marjanović koji je zauzeo 24. mesto. Sreten Biljić šampionat je završio na 28. mestu, dok je Alen Tahirović zauzeo 30. poziciju.

 

Foto: Nina Jelenc

U konkurenciji C1 titulu prvaka Evrope osvojio je Emil Milihram iz Hrvatske (18:25.15), ispred Čeha Ondreja Rolenca (18:32.35), dok je treće mesto zauzeo slovenački predstavnik Blaž Cof (18:51.35).

 

Foto: Nina Jelenc

Jedini srpski predstavnik u konkurenciji C1, Pavle Zdravković, šampionat Evrope u klasiku završio je na 19. mestu, dok je u paru sa Ognjenom Dimitrijevićem u C2 zauzeo 9. mesto.

Sve rezultate u pojedinačnoj konkurenciji klasika možete pronaći OVDE.

 

Foto: Nina Jelenc

U timskoj konkurenciji apsolutno su dominirali reprezentativci Češke koji su osvojili zlatne medalje u sve tri konkurencije.

Boje Srbije u ekipnoj konkurenciji u kajaku branili su Sreten Biljić, Marko Marjanović i Marko Jović koji su šampionat završili na 8. mestu.

Sve rezultate u ekipnoj konkurenciji klasika možete pronaći OVDE.

 

Foto: Nina Jelenc

SPRINT

U takmičenju u sprintu, na žalost naši predstavnici u pojedinačnoj konkurenciji nisu uspeli da izbore mesto u finalima.

U sprintu se veslaju dve kvalifikacione trke, a rezultate možete pronaći OVDE i OVDE.

Lokalna zvezda Nejc Žnidarčič osvojio je titulu prvaka Evrope u muškom finalu kajaka i pored toga što se takmičio sa polomnjenim rebrima. Titule u pojedinačnim konkurencijama osvojili su još i Matilde Rosa (ITA), Toni Debrai (FRA), Ćećilija Panato (ITA), kao i francuska posada Toni Debrai – Louis Laponte.

Rezultate finala možete pronaći OVDE.

 

Foto: Nina Jelenc

 

U timskoj konkurenciji Srbiju su predstavljali Sreten Biljić, Marko Marjanović i Alen Tahirović, koji su u finalu zauzeli 5. mesto. Titula je pripala reprezentaciji Italije koju su predstavljali Frančesko Čotoli, Andrea Bernardi i Leonardo Pontarolo.

Rezultate timskih finala, možete pronaći klikom OVDE.