U Beogradu, na Savskom jezeru, završen je Kup Srbije. Veslale su se finalne trke u jednosedima na 200, 500 i 1.000 metara. Rezultati finala https://www.kajaksrbija.rs/raspisi-za-takmicenja/
Najuzbudljivije je bilo u finalnim trkama seniora na 200 metara. Kod muškaraca je najbrži bio Marko Dragosavljević (Tarket, Bačka Palanka). Dvostruki evropski šampion u ovoj disciplini i prošlogodišnji osvajač bronze na Evropskom prvenstvu u Plovdivu (Bugarska) trku je završio u vremenu 37,3 sekunde. Iza njega, kroz cilj je prošao mladi Strahinja Stefanović (Tarket, Bačka Palanka) u vremenu 37,6, treći je bio Marko Novaković (Zmaj, Zemun), jedan od najtrofejnijih srpskih kajakaša rezultatom 37,9.

    Marko Dragosavljević i Marko Novaković

– Izuzetna trka, konkurencija nikada nije bila kvalitetnija. Imao sam problema sa prvim startom, dobio opomenu pa sam u drugom morao da budem pažljiviji. To me je onemogućilo da od početka trke budem „pravi ja“. Ipak, kako smo se približavali cilju, hvatao sam pravi ritam, u finišu uspeo da se probijem na prvo mesto i sa te pozicije prođem kroz cilj. Imao sam zdravstvenih problema prethodnih nekoliko dana, pa nisam bio potpuno spreman. Na sreću, to se nije odrazilo na rezultat. Svestan sam da još uvek nisam odradio ceo posao, tek sam na polovini puta ka mestu u reprezentaciji – rekao je Marko Dragosavljević.
Ništa manje uzbuđenja nije bilo u finalu jednoseda na 200 metara u konkurenciji dama. Pobedila je Biljana Relić (Pančevo, Pančevo) rezultatom, 43,2. Sa dve desetinke zaostatka kroz cilj je prošla Milica Starović (Vojvodina, Novi Sad). Bronza je pripala Kristini Bedeč (Nautički klub Beograd), rezultat 45,0.

     Biljana Relić

– Ne mogu da kažem da nisam očekivala ovo, jer sam se za to spremala jako i dugo. Milica je odličan takmičar, starija je od mene deset godina i prošle godine me je pobedila. Imala sam veliki motiv. Verovatno nas sada očekuje dodatno izbijanje za mesto u jednosedu na 200 metara. Ukoliko uspem da zauzmem mesto u seniorskoj reprezentaciji, potrudiću se da pružim maksimum i pokažem koliko sam spremna – rekla je mlada Biljana Relić.
Starovićeva je pobedila u disciplini K-1 500 ispred Marije Dostanić.
U finalu na 1.000 metara za muškarce dominantan je bio Marko Tomićević (Val, Sremska Mitrovica), sa Milenkom Zorićem najuspešniji srpski sportista. Član srebrnog olimpijskog dvoseda je pobedio vremenom . Srebro je osvojio Antun Novaković, reprezentativac Hrvatske koji je na Kupu učestvovao kao gost. Bronza je pripala Ervinu Holpertu (Nautički klub, Beograd).