Finalnim trkama u konkurencijama kadeta i seniora uspešno je okončano Prvenstvo Srbije u kajaku i kanuu na mirnim vodama za 2017. godinu. U jednom od najmasovnijih takmičenja u istoriji ovog sporta, učestvovalo je preko 700 takmičara, iz čak 27 klubova. Takmičenje je održano na regatnoj stazi na Adi Ciganliji, i trajalo je od četvrtka, 7. septembra, do nedelje, 10. septembra.

Posebnu pažnju privukla je trka u kajaku jednosedu na 200 metara za seniore, koja je ujedno ponela i naziv „Memorijalna trka Časlav Veljić“, u čast višegodišnjeg predsednika Kajakaškog saveza Jugoslavije i člana Predstavništva Jugoslovenskog olimpijskog komiteta. Pobedu u ovoj trci odneo je naš trofejni reprezentativac Marko Novaković, drugo mesto je zauzeo Bojan Milinković, dok je bronzana medalja pripala Strahinji Stefanoviću.

 

Prvo mesto u ekipnom plasmanu pripalo je klubu „Tarket“ iz Bačke Palanke (682 boda), drugo mesto osvojio je klub „Zorka“ iz Šapca (531,5), dok je takmičenje kao trećeplasirani završio klub „Tisin cvet“ iz Sente, sa osvojenih 268,5 poena.

U konkurenciji seniora, pobednički pehar pripao je „Tarketu“ iz Bačke Palanke, sa osvojenih 213 poena, drugo mesto zauzela je „Zorka“ iz Šapca, sa 180 poena. Treće mesto pripalo je „Tisinom cvetu“ iz Sente (105,5).

Juniori „Tarketa“ iz Bačke Palanke osvojili su prvo mesto (192,5 poena), takmičari „Zorke“ iz Šapca završili su takmičenje na drugom mestu (130,5), dok je treće mesto pripalo juniorima „Vala“ iz Sremske Mitrovice (99,5).

Takmičari „Tarketa“ iz Bačke Palanke dominirali su i u konkurenciji kadeta, sa osvojenih 177 bodova, drugo mesto osvojila je „Zorka“ iz Šapca (135), dok je treće mesto pripalo „Bečeju“ iz Bečeja (95,5).

U najmlađoj, pionirskoj kategoriji, „Tarket“ je osvojio prvo mesto sa 99,5 poena, drugo mesto je osvojila „Zorka“ sa 86 poena. Treće mesto zauzeo je „Bečej“, sa 49,5 poena.