Kajakaški savez Srbije i ove godine uspešno se predstavio na Sajmu sporta koji je održan od 24. do 26. novembra. Tokom tri dana trajanja revije srpskog sporta, više hiljada sugrađana posetilo je štand KSS u Hali 1 Beogradskog sajma, a najmlađima su pažnju najviše privukli kajakaški ergometri i izložene medalje sa Olimpijskih igara, osvojene u Riju 2016. godine.

Trofejni reprezentativci Srbije, koji su tokom tekuće godine osvojili po tri medalje na svetskom i evropskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji, od petka do nedelje provodili su vreme sa sugrađanima, slikajući se sa njima i uvodeći ih u osnove kajakaškog sporta.

Predstavljen je i promotivni snimak uoči Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu sprint i parakajaku, koje će biti održano iduće godine, od 8. do 10. juna na Adi Ciganliji u Beogradu.

Štand Kajakaškog saveza Srbije poslednjeg dana Sajma posetio je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa svojim saradnicima i direktorom Sajma sporta Nemanjom Svijetličićem. Pošto im je tehniku veslanja na ergometru demonstrirao predsednik KSS i olimpijski šampion Mirko Nišović, ministar Udovičić i direktor Sajma Svijetličić i sami su se oprobali na kajakaškom simulatoru.

Ministar sporta izrazio je želju da naši reprezentativci osvoje „barem pet“ medalja na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, što su oni i obećali da će učiniti.