Proslavljeni srpski reprezentativac, Marko Dragosavljević, koji je u karijeri osvojio veliki broj medalja na najvažnijim međunarodnim takmičenjima, u saradnji Kajakaškog saveza Srbije i kompanije Red Bull kroz projekat Training Ground vas vodi kroz nesvakidašnje lokacije svojih treninga.

Foto: Predrag Vučković / Red Bull Content Pool

S obzirom na neizvesnost koja je vladala većim delom godine zbog pandemije virusa korona, Marko je činjenicu da je većina takmičenja bila odložena ili otkazana iskoristio da napravi idealnu kombinaciju treninga i upoznavanja prirodnih lepota Srbije u svom kajaku.

U tom poduhvatu, našem sprinteru pridružio se i čuveni svetski ekstremni i podvodni fotograf, Predrag Vučković, koji je iz različitih perspektiva ovekovečio Markovu plovidbu kroz neke od najlepših rečnih tokova Srbije. Zahvaljujući njihovoj saradnji, dobili smo efektne i nezaboravne momente iz skoro svih krajeva Srbije, od vodopada Vrela, najkraće reke u Evropi (duga 365 metara, zbog čega se još zove i Godina), pa sve do Dunava kod Golupca, tamo gde je ova reka najšira u celom svom toku kroz 10 država!

Foto: Predrag Vučković / Red Bull Content Pool

Na putu kroz Nemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku, Srbiju, Rumuniju, Bugarsku, Moldaviju i Ukrajinu, Dunav nigde nema širinu od 6 kilometara kakva je kod Golupca, a čuvena Golubačka tvrđava je Markovu plovidbu učinila još izuzetnijom.

Foto: Predrag Vučković / Red Bull Content Pool

Pustolovina je nastavljena kroz rukavce i močvare između Krnjače i Pančeva, na Dunavu u okolini Beške i Krčedina, nezaobilazan je bio i jedan od simbola Beograda, Ada Ciganlija. Za kraj, uživaćete u momentima ispred čuvene Kućice na Drini, još jednoj atrakciji koja neretko završava na globalnim turističkim posterima i blogovima kao ponos Srbije.

Foto: Predrag Vučković / Red Bull Content Pool

Prezadovoljan sam što smo napravili ovaj projekat i jako sam ponosan. Priroda je nepredvidiva, ne možeš da praviš ovakve fotografije kada ti hoćeš, nego kada ti ona dozvoli. Uz to, rad sa Peđom je nešto neverovatno, jer je čovek prepun pozitivne energije i senzacionalnih ideja za fotografisanje. Dva meseca su utrošena na realizaciju svega, ali je to proletelo jako brzo – kaže Dragosavljević.

Cela fotografsko-kajakaška avantura bila je velika satisfakcija za Dragosavljevića pred naredni izazov koji Marka predstojećeg vikenda očekuje u Segedinu, gde će boje Srbije braniti na Svetskom kupu u svojoj omiljenoj disciplini jednosedu na 200 metara, ali i u četvercu na 500 metara. Svetski kup, koji je jedino međunarodno takmičenje ove sezone, a dolazi posle uspešnog nastupa naših juniora na Olimpijskim nadama, održaće se od 24. do 27. septembra u Segedinu.

Foto: Predrag Vučković / Red Bull Content Pool