Kajakaški savez Srbije u novu godinu tradicionano ulazi radno. Osim priprema takmičara, aktivni su i treneri koji su početak godine iskoristili da obnove dosadašnja stručna znanja, ali i da steknu nova.

Više od 50 trenera ispunilo je veliku salu Kajakaškog saveza na Adi Ciganliji gde je održan stručni seminar u organizaciji Kajakaškog saveza Srbije. Kao i na svakom seminaru koji organizuje Kajakaški savez Srbije, okupljanje trenera predstavlja idealno mesto za razmenu znanja koje kroz aktivno učešće svih prisutnih doprinosi kvalitetnijem i bržem rešavanju svih nedoumica koje se javljaju u radu sa sportistima.

U prvom delu programa seminara ordžana su tri predavanja. Prof. dr Oto Barak (Medicinski fakultet u Novom Sadu) trenere je upoznao sa energetskim sistemima u mišićima. Zatim je predavanje u vezi sa suplementacijom u kajaku i kanuu održao prof. dr Milan Vraneš (Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu), dok je psiholog reprezentacije dr Jovana Trbojević održala predavanje na temu „Odustajanje od sporta u adolescenciji: uloga trenera“.

Drugi deo seminara u kojem su održana četiri predavanja otvorio je glavni trener reprezentacije, Akoš Vereckei predavanjem pod nazivom „Tajna uspeha: unapređivanje osnove“.

M. Sc. Miloš Petrović (Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu) upoznao je prisutne sa tehnikom veslanja kanua, dok je kondicioni trener reprezentacije, M. Sc. Vukašin Stanić (Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu) svoje predavanje fokusirao na funkcionalno rame.

Seminar je završen predavanjem Pavla Gavrilovića (Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu) pod nazivom „Mehanički obrasci kukova u vežbama snage za kajak“.

Na kraju stručnog seminara, trenerima su uručeni sertifikati, a prisustvo je bodovano za potrebe obnavljanja trenerske licence.