Prvi tehnički sastanak uoči Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu na mirnim vodama, koje će biti održano od 8. do 10. juna iduće godine na Adi Ciganliji u Beogradu, upriličen je juče u prostorijama Kajakaškog saveza Srbije, a u njemu su učestvovali predstavnici Evropske kajakaške asocijacije (EKA), Kajakaškog saveza Srbije i Radio-televizije Srbije. Delagaciju EKA predvodio je predsednik Albert Vuds, a prisutni su bili još i generalni sekretar Branko Lovrić, član upravnog odbora Andrej Jelenc, kao i čuveni televizijski producent i sportski komentator Dejvid Goldstrom.

Razgovaralo se o tehničkim detaljima u vezi sa produkcijom i televizijskim prenosom Evropskog prvenstva, za šta će biti zadužen republički javni medijski servis. Sledeća poseta delegacije EKA, na kojem će biti prisutan i tehnički delegat Evropske kajakaške asocijacije Eli Miler, očekuje se u aprilu iduće godine.

Delegacija EKA izrazila je zadovoljstvo što će se vratiti na regatni centar na Savskom jezeru, istakavši uspeh ovogodišnje organizacije Evropskog prvenstva za juniore i mlađe seniore, održanog upravo na toj lokaciji.