U ogranizaciji Saveza, u subotu 10. februara održan je stručni sudijski seminar, koji je organizovan za sudije sa divljih voda (spust i slalom). Eminentni predavači, eksperti u svojim oblastima, bivši uspešni sportisti, a sada i rukovodioci, Tomislav Crnković iz Hrvatske, predsednik odbora za spust u ICF-u i Andrej Jelenc iz Slovenije, član UO ECA, održali su četvorosatno predavanje na temu suđenja. Odziv sudija sa divljih voda bio je impresivan. Blizu 40 sudija prisustvovalo je ovom skupu koji je održan u prostorijama Saveza na Adi Ciganliji.

Inače, prisustvo seminaru je bio uslov za obnovu sudijske licence. Savez je na taj način kompletirao bazu podataka kada su u pitanju sudije na divljim vodama koje su obnovile stara i stekle neka nova znanja kada je u pitanju deljenje pravde u slalomu i spustu. Nekolicina njih, ovom prilikom iskoristila je i to pravo da stekne zvanje „kajakaškog sudije“ pošto su nakon predavanja, imali priliku da rešavaju testove, odnosno polažu za zvanje arbitra za discipline spust i slalom.

Sličan seminar biće održan početkom aprila, kada u goste Savezu dolazi Eli Miler, član UO ECA koja će održati stručno predavanje za sudije na mirnim vodama (sprint).