TOMIĆEVIĆ:DRAGO MI JE DA SMO USREĆILI LJUDE U SRBIJI

Naši sportisti stigli su u Beograd gde su ih dočekali rodbina i prijatelji, ali i velika armija obožavalaca. Svi oni su hteli da pozdrave heroje koji su na Olimpijskim igrama u Riju osvojili osam medalja, što je duplo više nego pre četiri godine u Londonu.

Milenko Zorić, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama zajedno sa Markom Tomićevićem, izjavio je da je presrećan što su uspeli da usreće ljude u Srbiji.

Ponosan što sam bio deo olimpijskog tima, izjavio je Tomićević, dok je Zorić napomenuo da je ovo bila njegova druga olimpijada. Kajakaši iz Srbije su posle 32 godine uspeli da osvoje medalju na Olimpijskim igrama.

„Za mene je ovo veliko iskustvo, nisam imao prilike da budem ovako dočekan. Uradili smo sve da učinem ljude u Srbiji srećnim, drago mi je da sam bio deo svega toga. Fenomenalan doček, kajak je mali sport, jako lep osećaj. Vratili smo se iz Londona sa devetim mestom i za mene je ovo najveći uspeh“ rekao je Tomićević na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla.

Trener Miroslav Aleksić podsetio je da je ovo prva medalja za srpski kajak posle 32 godine.

To nas sve čini srećnim, ali to nam stavlja i obavezu. Već počinju pripreme za Tokio. Mogli smo do zlata, ali je i srebro sjajan uspeh. Pre osam godina u Pekingu nismo imali nijednog predstavnika, u Londonu smo imali brojnu, ali neiskusnu ekipu, dok smo u Rio otišli spremni. Mogli smo da osvojimo bar još jednu, pre svih Novaković i Grujić u dvosedu“ poručio je Aleksić.

Više desetina hiljada građana okupilo se ispred Doma Narodne skupštine kako bi pozdravili osvajače medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Pred oduševljnu masu su izašli su i naši asovi srebrni Marko Tomićević i Milenko Zorić.

„Mnogo puta sam zamišljao kako izgleda ovaj doček i sigurno ću ga pamtiti ceo život“, rekao je Tomićević. Milenko Zorić je dodao da se posle ovakvog dočeka oseća kao osvajač zlatne medalje.