Seniorski reprezentativci potvrdili su na Kupu da su u odličnoj formi pred početak međunarodne takmičarske sezone.

 

 

Dame

Prvi takmičarski vikend veoma uspešan je bio za Milicu Starović koja je osvojila dve zlatne medalje: na 500 i 200 metara.

U finalu takmičenja na najkraćoj deonici, Milica je trijumfovala (42.59) ispred Biljane Relić i Marije Dostanić.

 

Do zlata na 500 metara (1:58.1), Milica je stigla ispred Kristine Bedeč i Nikoline Moldovan.

 

 

Na najdužoj deonici prvo mesto osvojila je Kristina Bedeč (4:33.3), drugo mesto pripalo je Evi Barti, dok je treća kroz cilj prošla Sandra Polovina.

 

 

Muškarci

U muškoj konkurenciji nije nedostajalo uzbuđenja, a s obzirom na konkurenciju na startu, finalne trke u konkurenciji seniora na Kupu Srbije ni po čemu nisu zaostajale za velikim međunarodnim takmičenjima.

200

U finalu najkraće deonice, čak petorica takmičara kroz cilj su prošla u razmaku od samo osam desetih delova sekunde. Trijumfovao je Marko Dragosavljević (36.16), ispred Nebojše Grujića i Strahinje Stefanovića.

 

500

Zlatnu medalju u trci na 500 metara osvojio je Stefan Vekić (1:48.0), srebro je pripalo Marku Dragosavljeviću, dok je kao treći kroz cilj prošao Ervin Holpert.

 

 

1000

U finalu najduže discipline, slavlje srpskim reprezentativcima pokvario je gost iz Bugarske, Miroslav Kirčev koji je osvojio prvo mesto (3:52.9). Drugo mesto pripalo je Marku Tomićeviću, dok se na najniži stepenik pobedničkog postolja popeo Bojan Zdelar.

 

Sve rezultate trka možete pronaći OVDE.

Seniorska reprezentacija sezonu međunarodnih takmičenja počinje na prva dva Svetska kupa, u Poznanju (23 – 26. maj) i Duisburgu (30. maj – 02. jun). Posle toga slede Evropske igre koje se ove godine održavaju u glavnom gradu Belorusije (21 – 30. jun). Glavni cilj sezone pred nama, svakako je Svetsko prvenstvo u Segedinu (21 – 25. avgust) na kojem se izbaraju norme za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.