Naši najbolji kajakaši i kajakašice završili su prve dve nedelje priprema u Turskoj.

Drago mi je što smo uspeli ove godine da na pripreme u Tursku doputujemo u velikom broju i pored nezgodne epidemiološke situacije, pre svega zahvaljujući pomoći Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije. Ono što mene kao selektora raduje jeste što je atmosfera u ekipi odlična što je veoma važno jer nas očekuje dugačka sezona„, naglasio je selektor Pavle Jovanov.

Pavle Jovanov

Naše reprezentativce ove godine očekuje veliki broj takmičenja sa vrhuncem na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Osnova ovogodišnjeg kalendara jesu tri velika takmičenja: Prvenstvo Evrope, šampionat sveta i, naravno, Olimpijske igre koje smo čekali i prošle godine. Ove godine je mnogo manje neizvesnosti nego prošle jer znamo da će takmičenja biti. Samim tim želja naših takmičara, ali i svih u stručnom štabu je veća. Jako mi je drago što svi rade punom parom i što se ne štede„, zadovoljan je selektor.

Na ovogodišnjim pripremama osim prekaljenih takmičara u Turskoj se nalaze i neke nove nade našeg kajaka.

Posebno mi je drago što smo ove godine naš tim pojačali članovima razvojnog tima jer mislimo i na podmladak i sada pravimo reprezentativce koji će u narednim godinama braniti boje naše zemlje, nadamo se, jednako uspešno kao i sadašnja generacija„, naglašava selektor Jovanov.

 

 

Osim kraćeg zahlađenja koje je trajalo svega nekoliko dana, vreme na pripremama za sada odlično služi naše reprezentativce.

Ovo je period u kojem odrađujemo osnovne, bazične, pripreme i s obzirom da je februar postoji mogućnost da vreme bude nešto lošije, sa čim su naši takmičari upoznati s obzirom da ovde dolazimo dugi niz godina. Za sada nas vreme služi tako da takmičari mogu da izveslaju sve dugačke deonice koje su planirane. S obzirom da sada gradimo osnovu za ovu godinu, pripreme osim veslanja podrazumevaju i naporne treninge kako u teretani, tako i treninge izdržljivosti„, dodao je selektor.

 

 

Naše reprezentativce ove godine očekuju tri velika takmičenja: kontinentalni i svetski šampionat i Olimpijske igre. Osim toga, srpski takmičari će imati dve prilike da izbore dodatne kvote za Tokijo. Prvu priliku imaće već sredinom maja u Segedinu.