U dogovoru sa predsednikom Saveza Mirkom Nišovićem selektor kajakaške reprezentacije Srbije dr Pavle Jovanov nastavio je praksu obilaska klubova u Srbiji i upoznavanja sa stručnim radom, potencijalnim reprezentaticima i infrastrukturom.

Posle Bečeja, Kanjiže, Novog Kneževca i Sente, kada je obišao klubove iz ovih mesta u novembru, selektor je nastavio stvoju „turneju“ današnojm  posetom Sremskoj Mitrovici i Šapcu.

Šef stručnog štaba najboljih kajakaša Srbije  je prilikom posete Kajak klubu Val imao priliku da upozna mlade takmičare i buduće reprezentatice. Jovanov je u Sremskoj Mitrovici održao radni sastanak sa najboljim kajakašima Vala,  aktuelnim reprezentativcima, trenerima i Upravom kluba upoznavši ih sa planovima Saveza za ovu godinu. Današnja poseta iskorišćena je da selektor reprezentacije prisustvuje i treningu.

-Zadovoljan sam današnjom posetom. Naročito me raduje spoznaja da je klub Val obnovio svoju infrastrukuru i obezbedio vrhunske uslove za rad svojim sportistima. Prijatno sam iznenađen agilnom i pragmatičnom Upravom kluba na čelu sa predsednikom Bajukom i saradnicima. Ovom prilikom sam još jednom uverio u rad trenera Nenada Kosijera koji  nije slučajno dogurao do reprezentativnih selekcija. Nosim samo pozitivne utiske iz Mitrovice-izneo je svoje utiske iz Mitrovice selektor.

Prvog čoveka struke  je u Šapcu dočekao kompletan tamičarski i trenerski pogon kajak kluba Zorka jednog od najuspešnijih klubova u Srbiji poslednjih godina. Sastanak sa trenerima, takmičarima, reprezentaticima i trening na vodi bili su sastavni deo protokola i ove posete.

-Nakon dvomesečne obustave rada, zbog pandemije sa korona virusom, imao sam priliku da se budem svedok  nastavka trenažnog procesa šabačkog kluba. Broj kanuista i kajakaša i kvalitet i organizacija samog treninga definitivno su potvrdili lidersku poziciju najboljeg kluba u Srbiji. Drago mi je što vidim da reprezentativci nisu izgubili takmičarski duh i motivaciju za treningom bez obzira na neizvesnost u pogledu međunarodnih takmičenja za ovu sezonu. Moja je želja bila da ih dodatno motivišem i mislim da sam u tome uspeo. Dogovorena je sa Milanom Đenadićem, reprezentativnim trenerom,  strategija daljeg rada sa selekcijama do nacionalnog izbornog takmičenja-konstatovao je selektor.

Jovanov se ovom prilikom zahvalio svojim domaćinima na iskrenom gostoprimstvu.

Jovanov do kraja nedelje nastavlja praksu obilaska klubova. Sutra je na redu poseta Limanu u Novom Sadu, a u petak KK Begej u Zrenjaninu.