Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primio je reprezentativce Srbije u kajaku, koji su na Šampionatu Evrope u Moskvi osvojili četiri medalje.

Ministar Udovičić još jednom je čestitao kajakašima i rekao da je ponosan na uspeh koji su ostvarili, kao i da veruje da će se i sa Olimpijskih igara u Riju vratiti sa medaljom.

Sportisti uvek mogu da računaju na moju pomoć i vrata ministarstva uvek će vam biti otvorena, pogotovo sad u pripremnom periodu za Rio jer je najvažnije obezbediti najbolje moguće uslove za pripreme„, istakao je Udovičić.

Zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Moskvi osvojili su Marko Novaković i Nebojša Grujić u olimpijskoj disciplini dvosed na 200 metara.

Hvala svima i posebno velike čestitke mojim kolegama. Osećaj je zaista sjajan. Ovo je samo još vechi motiv i dobra podloga pred glavni događaj sezone. Nema stajanja. Moramo da ostanemo smireni i izdržimo pritisak„, zaključio je šampion Evrope u disciplini K2-200 Marko Novaković.

Zlato su osvojile i Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek u dvosedu na 1000 metara, dok je u jednosedu na istoj deonici zlato osvojila Kristina Bedeč.

Iskrena da budem, očekivala sam i verovala da ćemo se vratiti i sa više medalja. Biće ih u budućnosti. Sinoć smo se vratili iz Moskve i još uvek smo pod utisicima, ali nemamo mnogo vremena za odmor jer se brzo vraćamo treningu„, rekla je Starovićeva.

Bronzanu medalju osvojili su Marko Tomićević i Milenko Zorić u dvosedu na 1000 metara koja je, takođe, olimpijska disciplina.

Prijemu su, pored osvajača medalja, prisustvovali i treneri Uroš Pavlović, Dušan Ružičić, Milenko Našagaćin i Miroslav Aleksić, kao i predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Mirko Nišović.