Na ovogodišnjem Svetskom kupu koji će se od 24. do 27. septembra održati u Segedinu, priliku da se takmiče dobiće i takmičari koji su tek ušli u seniorsku konkurenciju.

Među takmičarima koji će imati priliku da se okušaju sa iskusnijim takmičarima su i Stefan Vrdoljak i Vojin Rudović.

Velika mi je čast što sam uopšte izborio mesto među ‘velikim’ seniorma i da što mogu da idem na tako jedno veliko takmičenje. I veoma bih voleo da se pokažem u dobrom svetlu jer ću dati svoj maksimum kako bih i sledeće godine mogao da se takmičim u konkurenciji ozbiljnih takmičara„, iskren je Rudović.

Foto: Nebojša Radović / KSS

Stefan Vrdoljak i Vojin Rudović će zajedno sa Danilom Živkovićem i Lukom Stojkovim veslati četverac na 500 metara.

Učešće na Svetskom kupu za nas je neka vrsta predigre za narednu sezonu s obzirom da je taj čamac pravljen za takmičenje mlađih seniora i očekujem da ćemo napraviti solidan rezultat„, objasnio je Vrdoljak.

Pripreme u četvercu mlađi seniori odradili su na Adi Ciganliji zajedno sa seniorskim četvercem koji je sastavljen od naših prekaljenih i uspešnih takmičara. Mlađi seniori zajedničke treninge su iskoristili da i nauče ponešto od iskusnijih kolega iz reprezentacije, ali i da malo i odmere snage sa našim najboljim takmičarima.

Lepše je trenirati među starijima i svetskim šampionima i to mi je mnogo značilo. Naučio sam da pratim i da imam dobar osećaj u čamcu. Naučio sam neke finese i sitnice za koje ranije nisam ni znao da postoje tako da mi je to dalo dodatni vetar u leđa„, otkrio je Vojin.

Uvek je bolja atmosfera sa njima i uvek možemo nešto novo da naučimo jer su šampioni i iskusniji su, ali su nam istovremeno i konkurenti i tako ih doživljavamo i na treningu i na takmičenju„, nije krio ambicije Stefan.

Foto: Nebojša Radović / KSS

Svetski kup u Segedinu, koje je jedino međunarodno kajakaško takmičenje u sprintu ove sezone konkurencija će biti jaka. Bez obzira na činjenicu da su tek zakoračili u seniorske vode i Vojin i Stefan očekuju dobar rezultat njihovog četverca.

Svima je cilj da izveslamo najbolju trku i da prođemo što bolje moguće. Bio bih zadovoljan ulaskom u finale s obzirom na konkurenciju„, otkrio je Stefan.

Želim da izveslamo trku života i nadam se da će to biti dovoljno da uđemo u finale„, saglasan je Vojin.

 

Svetski kup u Segedinu okupiće više od 350 takmičara iz 33 zemlje.

 

Video izveštaji

Razgovor sa Stefanom Vrdoljakom možete pogledati na našem Jutjub kanalu.

Razgovor sa Vojinom Rudovićem možete pogledati na našem Jutjub kanalu.