Prestižno sportsko priznanje „Jovan Mikić Spartak“, kojim se nagrađuju najbolji pojedinci i sportski kolektivi u Vojvodini, uručeno je ovogodišnjim dobitnicima na svečanosti u Sportskom savezu Vojvodine.

Ovogodišnji laureat u kategoriji trenera je Miroslav Rodić, kajakaški stručnjak iz Bačke Palanke, predsednik KK Tarkett iz Bačke Palanke,  koji je devet godina bio selektor naše reprezentacije.Miroslav Rodić je trenutno član stručnog štaba naše kajakaške selekcije.

Spartakovu nagradu u konkurenciji sportista i sportistkinja dobila je džudistkinja Marica Perišić iz novosadskog „Borca“.Kod sportskih sudija dobitnica ovogodišnjeg priznanja je rvački sudija iz Zrenjanina Vesna Piperski Cucić, koja je delila pravdu na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima.Među sportskim organizacijama nagrade su dodeljene Teniskom klubu „Spartak“ i Savezu sporta za sve Vojvodine.Spartakovu nagradu u kategoriji sportskog radnika dobio je nekadašnji uspešni atletičar Goran Čegar iz Apatina.Priznanje za životno delo, koja se dodeljuje zaslužnim bivšim sportistima za ukupan doprinos u oblasti sporta, uručeno je Darku Majstoroviću, nekadašnjem veslaču novosadskog „Danubijusa“ i reprezentacije Srbije. Majstorović je dugo godina sportski radnik, obavljao je više funkcija, a bio je i predsednik Veslačkog saveza Srbije.

Našim vrhunskim sportistima, trenerima, sudijama i sportskim radnicima nagrade su uručili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan.