SREBRO SIJA ZLATNIM SJAJEM

Naši kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili su srebrnu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Riju, u disciplini K2-1000 metara.

Srpska kombinacija u dvosedu ostvarila je vremе 3:10,969, stigla na cilj iza iza Nemaca Maksa Rendšmita i Markusa Grosa (3:10,781). Treće mesto osvojili su Australijanci Ken Valas i Tam Lahlan (3:12,593).

Milenko Zorić i Marko Tomićević oduševili su Srbiju novom medaljom u Riju, a posle srebra osvojenog u kajakaškom finalu na 1.000 metara istakli su da ostvarili san.

Zadovoljni smo srebrom, iako smo se nadali zlatnoj medalji. Nedostajalo nam je malo sportske sreće. Prvi put smo osvojili olimpijsku medalju i stvarno je lep osećaj. U Londonu 2012 smo prvi put učestvovali, ali se nismo proslavili. Konačno je krenulo Srbiju sa osvajanjem medalja, nadam da će i ostali sportisti da nastave niz„, rekao je Zorić.

Marko Tomićević nije krio oduševljenje ostvarenim u Rio de Žaneiru:

Srećan sam što smo osvojili medalju, ona je bila Batin i moj veliki san. Cilj nam je bilo najsjajnije odličje, pa sam malo i tužan, ali to će proći. Kako smo se bližili liniji cilja, samo sam molio Boga da se oduži trka, jer smo ih imali. Da smo imali još dva metra sigurno bi ih stigli, ali nije bilo. Biti drugi na Olimpijskim igrama je prelep osećaj. Svake Igre su prelepo iskustvo. Nismo ovde samo da bi pobedili, već je važno i da učestvujemo. Radimo ono što najviše volimo. Veslaćemo i na sledećim Igrama. Uslovi na stazi su bili odlični, za razliku od prethodnih dana kada je bilo problema sa travom na stazi. Vetra uopšte nije bilo, tako da je ovo jedan divan dan za sve kajakaše. Za mene je bilo jako inspirativno što su ostali sportisti pre nas osvojili medalje. Štefanek nam je dao posebni vetar u leđa kada smo videli kako pobeđuje, a zatim i Ivana i Tijana. Uveren sam da će biti još medalja. Od prošle sezone smo zajedno u čamcu i idemo sve bolje i bolje. Pred nama je još trka i Olimpijskih igara„, rekao je Tomićević.

 

Nebojša Grujić i Marko Novaković u dvosedu na 200 metara zauzeli su šesto mesto na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Grujić i Novaković su trku završili za 32,656 sekundi.

Zlatnu medalju osvojili su Španci sa 32,075 sekundi, Britanci su osvojili srebro rezultatom 32,368, dok je litvanska posada osvojila bronzu rezultatom 32,382 sekunde.

Dalma Benedek Ružičić zauzela je sedmo mesto u trci na 500 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Srpska kajakašica je trku završila rezultatom 1:55,095 minuta.

Zlatnu medalju osvojila je Danuta Kozak iz Mađarske rezultatom 1:52,494 minuta, srebrnu medalju osvojila je Ema Jorgensen iz Danske sa 1:54,326, a Liza Karington sa Novog Zelanda osvojila je bronzu rezultatom 1:54,372 minuta.