Bazični deo priprema, jedan od naših najtrofejnijih kajakaša, Marko Novaković odrađuje u Bečeju. Marko ističe da mu veoma prija da zimski period provodi kod kuće:

Ovde mogu da napunim baterija onako kako mi prija i ukoliko budem imao moguićnost da ceo zimski period priprema odradim ovde, iskoristiću je„, kaže Novaković.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Topao decembar Marko koristi da odradi i treninge na vodi:

Srećna okolnost je što nam vreme dozvoljava da još uvek možemo da izlazimo na vodu jer meni to u potpunosti odgovara. Videćemo kako će se zbog toga zima produžiti. Na vodu izađem kad god mogu i za sada radim samo na održavanju zaveslaja i vežbanju tehnike„, iskren je Marko.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

S obzirom da je Novaković specijalista za sprint i trke na 200 metara, bazični deo priprema koristi da najviše radi na snazi.

Gledam da u jednom danu odradim samo jednu grupu mišića i da sve grupe odradim u toku nedelje. U ovom periodu radim sa velikom kilažom i manjim brojem ponavljanja. Kasnije ću preći na nešto manje težine i veliki broj ponavljanja kako bih povećao i izdržljivost„, kaže Marko.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Osim teretane Marko trči, ali i koristi to što u Sportskom centru „Mladost“ u Bečeju može da odrađuje i eksplozivne treninge na kratkim deonicama u bazenu.

Desi se ponekad da trčim malo duže, ali se ti treninzi svode na sprinteve, da li u bazenu kada plivam, ili kad trčim, i uvek ispoštujem sve što mi trener zada„, objašnjava Novaković.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Seniorski tim veslačke pripreme odradiće u februaru i martu kada će boraviti u Turskoj. I pored toga što koristi relativno blagu zimu i da u Bečeju izlazi na vodu, Marko se raduje veslačkim pripremama:

Jedva čekam da izađemo na vodu jer ja, iako tako ne izgledam, nisam ljubitelj ovih statičkih treninga tako da uvek gledam da pobegnem na vodu da veslam„, iskren je Marko.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Ceo razgovor sa Markom Novakovićem na pripremama u Bečeju možete videti na našem Jutjub kanalu.