Šampionska saradnja!

Poslednjih godina kajakaški reprezentativci Srbije ostvaruju istorijske uspehe. Samo 2015. godine osvojeno je 18 medalja na Evropskim i Svetskim šampionatima za seniore, dok je na velikim međunarodim takmičenjima za mlađe seniore i juniore osvojeno je još 4 medalje.

Daleko važnije, srpski kajakaški tim izborio je 10 viza za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, što kajakaški tim Srbije čini najbrojnijim u srpskoj olimpijskoj misiji u pojedinačnim sportovima. Osim toga, još dvoje srpskih kajakaških reprezentativaca ima šansu da obezbedi mesto na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. Prvi put u istoriji srpskog kajaka, postoji šansa da se na Paraolimpijske igre plasira i srpski predstavnik.

Naporan rad, trud i odlične rezultate na svetskom nivou srpskih kajakaša prva je prepoznala OTP banka.

Veoma sam ponosan što je OTP banka prva potpisala ugovor sa savezom čiji takmičari su već nekoliko godina u samom svetskom vrhu, čiji su reprezentativci na svakom takmičenju kandidati za osvajanje medalja. Mi kao lider u regionu sigurni smo da ćemo, kako kaže naš slogan, nastaviti ‘Napred zajedno u istom ritmu!’ i verujemo da ćemo Kajakaškom savezu i našim trofejnim kajakašima pomoći da što duže ostanu u samom vrhu„, naglasio je na potpisivanju ugovora Ivan Radojčić zamenik predsednika IO OTP banke Srbija i direktor poslovnog sektora.

OTP banka Srbija, kao podružnicaOTP grupe koja je odlučujući akter na bankarskom tržištu centralne i jugoistočne Evrope, svojim društveno-angažovanim poslovanjem idealan je partner Kajakaškom savezu Srbije.

Drago mi je što je OTP banka sa kojom danas potpisujemo ugovor prepoznala vrednost Kajakaškog saveza Srbije. Ono što ovaj ugovor čini još značajnijim jeste i činjenica da ga potpisujemo na početku olimpijske godine. Naši momci i devojke sada su kandidati za osvajanje medalja na velikim takmičenjima, a naš partner OTP banka je deo grupe koja je lider u regionu, i zajedno ćemo da učvrstimo visoke pozicije na kojima se nalazimo. Siguran sam da je ovo početak dugoročne i uspešne saradnje i da ćemo na kraju godine moći ponovo da kažemo da je bila najbolja do sada.„, rekao je predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Mirko Nišović.

U 2016. godini seniorski tim Srbije očekuje najveći izazov: Olimpijske igre u Rio de Žaneiru u avgustu, na kojima sa punim pravom očekujemo će srpski kajakaši osvojiti olimpijske medalje prvi put posle 1984. godine kada je predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Mirko Nišović osvojio zlatnu i srebrnu medalju.Pre toga, srpske kajakaše očekuje takmičenje na Svetskim kupovima u Duisburgu (Nemačka) i Račicama (Češka), kao i Šampionat Evrope koji se od 24. do 26. juna održava u Moskvi. Takmičenja u kajaku i kanuu sprint na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru održaće će na jezeru Lagoa na Kopakabani od 15. do 20. avgusta.31