Posle novogodišnjih i božićnih praznika, tokom kojih su reprezentativci kajakaške reprezentacije trenirali individualno, u utorak je u Novom Sadu nastavljen pripremni ciklus. Ukupno 22 takmičara, predvođeni selektorom Borom Sibinkićem i trenerima Urošem Pavlovićem i Ognjenom Filipovićem, imaće zajedničke treninge u ovom gradu do 18. januara.

Desetodnevnim pripremama u Novom Sadu prisustvovaće Marko Tomićević, Milenko Zorić, Marko Dragosavljević, Nebojša Grujić, Marko Novaković, Dejan Pajić, Ervin Holpert, Vladimir Torubarov, Stefan Vekić, Simo Boltić, Dragan Hančovski, Anđelo Džombeta, Strahinja Stefanović, Nemanja Stanivuković, Nikola Rasulić, Bojan Milinković, Milica Starović, Nikolina Moldovan, Olivera Moldovan, Kristina Bedeč, Nikoleta Džombeta i Biljana Relić.

 

Prema rečima selektora Bore Sibinkića, srpski reprezentativci će period posle priprema iskoristiti da „napune baterije“, pre odlaska na veslačke pripreme u Turskoj, 4. februara.

– Trenutno se intenzivno radi na trčanju pod visokim pulsom, kao i na snazi u teretani, a veslanje je u drugom planu – objašnjava selektor. – U Turskoj ćemo trenirati do 1. aprila, posle čega nas očekuje Kup Srbije, koji je prvo kontrolno takmičenje. Cilj je da svi treniramo zajedno i da iz radne atmosfere uđemo u takmičarsku sezonu.