Italijanski proizvođač sportske opreme Erea novi je sponzor sportske opreme Kajakaškog saveza Srbije.

Svečano potpisivanje ugovora upriličeno je na Kupu Srbije i izbornom takmičenju za reprezentaciju koje je održano na regatnom centru beogradske Ade Ciganlije.

Erea je tek ulazi na sprsko tržište i prepoznala je u Kajakaškom savezu priliku da kroz promociju kajak kanu sporta u zemlјi i inostranstvu na najbolјi mogući način izreklamira svoj brend.

 

 

Ugovor su potpisali Mirko Nišović, predsednik Kajakaškog saveza Srbije i Karlo Stronati, menadžer kompanije Erea, dok su naše reprezentativke, Nikolina Moldovan i Milica Starović, kao i reprezentativci Milenko Zorić i Marko Novaković bili u ulozi manekena.

 

 

Naši reprezentativci u poslednja dva olimpijska ciklusa potvrđuju svetsku klasu jer su na svakom takmičenju favoriti za medalje. Meni kao predsedniku Kajakaškog saveza je veoma drago što je kompanija kao Erea prepoznala vrednost naših rezultata i naših takmičara te je zbog toga odlučila da sarađuje sa nama. Ono što povećava vrednost naše saradnje jeste i činjenica da ugovor potpisujemo na početku sezone u kojoj se izbaraju olimpijske norme”, naglasio je predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Mirko Nišović, prilikom potpisivanja ugovora.

 

 

Mi smo do sada bili poznati po saradnji sa odbojkaškim i fudbalskim klubovima, kao što su Modena i Parma, zatim po saradnji sa fudbalskim savezom Islanda. Iako smo novi na tržištu Srbije, već imamo dosta iskustva u proizvodnji kajakaške opreme, a s obzirom da su srpski reprezentativci u samom vrhu svetskog kajaka, odlučili smo da dolazak na srpsko tržište spojimo sa promocijom na svetskom nivou kroz saradnju sa Kajakaškim savezom Srbije”, rekao je menadžer kompanije Erea, Karlo Stronati, na potpisivanju ugovora.

 

Erea je prva italijanska kompanija koja je akretitovana Oeko-teks standard sertifikatom koji osigurava da je materijal napravlјen od neštetnih materija i hemikalija. Kompaniju je 1988. godine osnovao Anđelo Grandolfi, koji je i danas vlasnik, a sedište kompanije nalazi se u San Polo di Torile, u blizini Parme.

 

 

Sponzorskim ugovorom svi su zadovolјni, pored promocije sportske opreme danas na Adi Ciganliji kajakaški će imati priliku da novu opremu tog brenda nose na svim međunarodnim tamičenjima tokom godine: Svetskim kupovima u Poznanju i Duizburgu, Evropskim igrama u Minsku i Svetskom prvenstvu u Segedinu. Osim takmičara u sprintu, Erea opremu nosiće i naši takmičari na divljim vodama.