Sportski centar Matka na reci Treska u Skoplju osim 1. takmičenja u Evropa kupu na divljim vodama, bio je domaćin i tradicionalnog 51. „Ilindenskog kajak slaloma“.

Sa ovogodišnjeg izdanja IKAS-a srpski predstavnici vratili su se sa četiri odličja.

Najuspešnija je bila Kristina Petrović koja je trijumfovala u konkurenciji dama u kajaku jednosedu. Kristina je do zlata stigla sa samo dve kaznene sekunde za konačno vreme od 124.45 sekundi. Preostala dva mesta na pobedničkom postolju osvojile su takmičarke iz Litvanije: srebro je pripalo Barte Ziliukaite (127.16 sekundi zaostatka), dok je bronzu osvojila Veronika Salaševičiute (147.15 sekundi zaostatka).

 

 

U muškoj konkurenciji u kajaku jednosedu srebrnom medaljom okitio se Miloš Jevtić, koji je bez kaznenih sekundi, za pobednikom zaostao 2.45 sekundi. Zlato je pripalo domaćem takmičaru, Angelčeu Petruševskom, dok je bronzu takođe osvojio takmičar Severne Makedonije, Borče Mirčevski.

 

 

Pavle Đorđević zauzeo je šesto, Ognjen Dimitrijević osmo, dok Marko Đorđević nije završio trku.

 

 

U konkurenciji kanua jednoseda srpski takmičari osvojili su dve medalje. Srebro je pripalo Goranu Jovanoviću, koji je za pobednikom Panajotisom Zisekasom iz Grčke zaostao samo 18 stotinki, iako je na stazi zaradio dve kaznene sekunde manje. Bronzanu medalju osvojio je Pavle Zdravković kojem je to treća medalja ovog vikenda u Skoplju.

 

 

Zvanične rezultate 51. IKAS-a možete pronaći OVDE.