Biljana Relić odbranila je titulu šampionke Evrope u jednosedu na 200 metara na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore u Račicama!

 

Relićeva je do druge uzastopne zlatne medalje na Evropskim prvenstvima u najkraćoj deonici stigla pošto je stazu izveslala za 41.495 sekundi. Srebro je pripalo Ruskinji Kristini Kovnir (41.999), dok se bronzom okitila Ina Saučuk iz Belorusije (42.339).

FOTO: Nebojša Radović / KSS

 

Ne mogu da prenesem sada koliko su pozitivni utisci u ovom trenutku. Iskrena da budem, očekivala sam medalju jer sam samo branila svoju titulu koju sam osvojila prošle godine„, u dahu je izgovorila Biljana posle dodele medalja.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

U prepodnevnom programu Relićeva je osvojila zlatnu medalju i u dvosedu na 500 metara zajedno sa Marijom Dostanić.

Marija i ja veslamo godinama unazad, i mismo bile i juniorske šampionke tako da me nije iznenadilo što smo uzele medalju danas. Marija i ja smo izveslale predobru trku. Super smo krenule, malo smo padale pa smo pojačavale, ali smo izdržale do kraja i veoma sam ponosna na nas dve i takođe moram da se zahvalim trenerima koji su verovali u nas i podržavali nas„, naglasila je Relićeva.

 

Ostali rezultati

Juniorska reprezentativka, Željana Petrović u finalu jednoseda na 200 metara zauzela je 6. mesto u vremenu 44.644. Titula je pripala Italijanki Irene Belan (43.484), srebro Ukrajinki Ivani Djačenko (43.532), dok je bronzu osvojila Veranika Leanijuk iz Belorusije (43.548).

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Junior Mihailo Ristić šampionat je završio na 9. mestu u B finalu.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Ovogodišnji šampionat Evrope u Račicama reprezentacija Srbije završila je sa tri zlatne medalje i dva srebra.