Na sastanku Upravnog odbora Evropske kajakaške asocijacije održanom juče u Madridu određeni su domaćini Evropskih šampionata za 2021. godinu.

Domaćin Evropskog prvenstva za seniore u sprintu i parakajaku biće Duisburg (Nemačka). Poznanj iz Poljske ugostiće najbolje juniore i mlađe seniore starog kontinetna, dok će Italijanski Ivrei biti domaćin seniorskog šampionata Evrope u slalomu. Za domaćina Evropskog prvenstvo za juniore i seniore do 23 godine u disciplini slaolm određen je Krakov (Poljska). Domaćin evropskog prvenstva u spustu 2021.godine biće Koribar (Slovenija).

Iako je Beograd bio u najužoj konkurenciji zajedno sa Poznanjom, Segedinom, Moskvom i Talinom za dobijanje ogranizacije šampionata za juniore i mlađe seniore, Poljaci su dobili ogranizaciju takmičenja.

UO EKA odredio je domaćina izbornog kongresa za 2019. godinu. U konkurenciji Slovačke Bosne i Hercegovine i Kipra, Srbija je pobedila u trci da ugosti delegate Evoropske kajakaške asocijacije. Kongres na kome će se birati predsednik EKA za četvorodogišnji mandat održaće se u martu naredne godine u Beogradu u ogranizaciji naše federacije.

UO EKA u Madridu odredio je članove žirija za Evropsko prvenstvo u sprintu i parakajaku 2018. koje se održava u Beogradu  od 8-10. juna. U saopštenju EKA sa ovog sastanka, na kraju je rečeno da je Jermenska kajakaška federacija suspendovana iz članastva, dok ne izmiri dugovanja prema asocijaciji.